Web sitesi kurarak nasıl para kazanılır? (ADSENSE)

İnternette web sitesi oluşturarak para kazanabileceğini biliyormuydun? Adsense reklamları ile kendinize pasif gelir sağlamak çok kolay. Hadi yazımıza geçelim!









    İnternette para kazanmak artık çok kolay, pasif gelir elde etmek istiyorsanız işe bir web sitesi açarak başlayabilirsiniz. Web sitesini açtık sırada ne var? Sırada içerik üretmek var, insanların aradığını bulduğu bir web sitesi kurarsanız bu sizin için kolay bir büyüme yolu olacaktır. İçerikleriniz diğer web sitelerinden daha dikkat çekici olmalı ki sayfanız o kadar çok tıklanma alabilsin.

    Adsense ile nasıl para kazanacağız diye soruyorsanız, hemen cevaplayalım.
    Web sitenizi kurduktan sonra 2. adımınız sayfaya kullanıcı çekmek olacaktır. Adsense size sayfa görüntülenmeleri ve reklam tıklanmaları üzerinden para ödemesi yapacaktır.



















1- Adsense başvurusu yapma

    Web sitenizi kurdunuz ve istatiklerinizin arttığınımı düşünüyorsunuz? Büyük ihtimalle artık para kazanmaya hazırsınız. Eğer web sitenizi blogger üzerinden kurduysanız yönetim panelinizde adsense kısmı bulunacaktır, adsense kısmından hesap oluşturup başvuru yapabilirsiniz.
























2- Başvurum nasıl onaylanır?

    Genel süre olarak başvurunuzu yaptıktan 1 gün sonra, adsense ekibi sitenizin reklam için uygun olup olmadığını doğrular. Siz adsense yönetim panelinizden kontrol edebilirsiniz. Başvurunuzun onaylanması için en önemli etken web sitenizin kalitesi, istatistikleri, ve özgün içeriklerdir.
Eğer siz gidip başka bir sayfanın yazılarını görsellerini kopyalayıp paylaşım yaparsanız adsense tarafından onay alamazsınız. Yaratıcı olup kendiniz yazmalısınız.

3- Başvurum reddedilirse ne olur?

    Başvurunuz reddedilirse, para kazanmanız aktif hale gelmez. Ve tekrardan başvuru yaptığınızda onaylanması sizin için daha zor olacaktır. O yüzden ilk denemenizde sitenizin harika olduğundan emin olun. Yazılarınızı dikkatle ve önemle hazırlayın.

4- Sitemin hazır olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?

    Bu noktada yine google devreye giriyor, Google Search Console üzerinden hesabınıza giriş yapıp sitenizin sahibi olduğunuzu doğrulayın. Ardından buradan sitenizin istatistiklerini, mobil uyumluluğunu, sayfa deneyimlerini, anahtar kelimeleri görebilirsiniz.


Yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız, size adsense ile para kazanmanın en basit yolunu anlattık diğer yazılarımızdan Blogger ile site nasıl kurulur, Web sitesi nasıl kurulur başlıklarımıza göz atabilirsiniz.

8 Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlar

Daha yeni Daha eski